Windows Phone konačno hvata zalet

Bez autora
Aug 22 2012

Izgleda da Microsoft, ipak ima čemu da se nada sa premijerom novog Windows Phone 8 sistema, jer ova platforma beleži konstantan napredak. Nezavisna analitička kompanija Localytics objavila je rezultate višemesečnog specijalizovanog Windows Phone istraživanja tržišta, koje i pored “sumornih” prognoza IT analitičara pokazuje da ovaj OS, ipak ima šansu.Naime, Nokia je svojom WP7 ponudom pomogla Windowsima na mobilnim telefonima da skoče za 312% u prvoj polovini ove godine, a trend rasta biće nastavljen i tokom sledeća dva meseca.

Windows Phone konačno hvata zaletIzgleda da Microsoft, ipak ima čemu da se nada sa premijerom novog Windows Phone 8 sistema, jer ova platforma beleži konstantan napredak.

Nezavisna analitička kompanija Localytics objavila je rezultate višemesečnog specijalizovanog Windows Phone istraživanja tržišta, koje i pored “sumornih” prognoza IT analitičara pokazuje da ovaj OS, ipak ima šansu.

Naime, Nokia je svojom WP7 ponudom pomogla Windowsima na mobilnim telefonima da skoče za 312% u prvoj polovini ove godine, a trend rasta biće nastavljen i tokom sledeća dva meseca.

Već sada znamo da će Microsoft i Nokia nove telefone predstaviti na zajedničkoj Nokia World konferenciji 5. septembra, što znači da će WP platforma dobiti zamajac za još koju nedelju rasta. To će biti taman dovoljno da Windows Phone ostane u plusu do pojave novih i daleko moćnijih Windows Phone 8 uređaja.

Nokia je u maju u Evropi, Aziji i na Bliskom Istoku postala dominantan isporučilac WP7 i WP7.5 telefona, držeći preko 50 odsto ukupnog kolača, dok je u Americi zauzela trećinu tamošnjeg tržišta i od nje je “veći” samo HTC. Ukupan napredak Windows Phone platforme u Americi iznosi oko 275 odsto za prvih šest meseci 2012. godine.

Kompaniju Microsoft i proizvođače Windows Phone uređaja uskoro očekuje nadogranja Mango telefona na novi Windows Phone 7.8 operativni sistem, a onda i prezentacija potpuno novih, daleko naprednijih WP8 telefona, koji će se možda zvati samo Windows 8 mobilni uređaji.

Sjajna vest je da će da Windows Phone 8, izgleda biti dostupan i u Srbiji!

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik